FOTORESTAURATIE ATELIER V.O.F.

DOELSTELLING 

DOELSTELLING Het Fotorestauratie atelier (FRA) voert projecten uit voor beheer, behoud en presentatie van fotocollecties. Het Atelier werkt voor musea, archieven en instellingen die specialistisch advies omtrent fotocollecties of het digitaliseren daarvan zoeken. Wij conserveren en digitaliseren foto's en adviseren over beheer van fotografisch materiaal. Daarnaast doen wij conditiescans van (deel)collecties, risico analyses, onderzoek en verzorgen wij trainingen op het gebied van herkenning en behoud & beheer van fotocollecties. Onze uitgebreide kennis van historische en moderne foto procedés combineren wij met lange ervaring in de fotografie, analoog en digitaal. Deze combinatie is uniek in Nederland.
 
Onze aanpak kenmerkt zich door grote aandacht voor de objecten en hun specifieke eigenschappen. Onze uitgebreide kennis van historische en moderne foto procedés combineren wij met lange ervaring in de fotografie, analoog en digitaal. Deze combinatie is uniek in Nederland.

Het verspreiden van kennis beschouwen wij als een belangrijk deel van ons werk. Om een verantwoorde omgang met het fotografisch erfgoed te stimuleren en de ontwikkeling binnen het vak te ondersteunen, doen we onderzoek, geven wij regelmatig lezingen aan (inter)nationale symposia en publiceren wij onze bevindingen in professionele vakbladen. 

Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Tomston